Advanced Search
Your search results

Какви са предимствата на новото строителство

Posted by Forton Homes on 22/07/2022
0

Всеки решил да предприеме крачка към сдобиване със собствен дом, рано или късно си задава въпроса „Какво да избера – старо или ново строителство?“. И двата варианта имат както предимства, така и недостатъци. За да разберете какви са предимствата от покупката на ново строителство, прочетете тази статия.

Старо или ново строителство

За да си отговорите на въпроса за вида строителство, то най-добре на първо време помислете за това какви са вашите нужди, финансови възможности и дългосрочните ви планове. Разбира се, всеки вид строителство има своите предимства и недостатъци. В следващите редове обръщаме по-специално внимание на плюсовете от покупка на апартамент ново строителство, сред които са сигурността, качеството, функционалността и други.

Предимствата на новото строителство

Качествени материали и съвременно строителство

При строежа на една жилищна сграда е много важен видът на използваните строителни материали. Жилищата ново строителство се отличават с много добро качество на материалите и високи технологии. Силно конкурентният жилищен пазар в София и в големите градове е допълнителен стимул за строителните предприемачи да инвестират в по-качествени материали и по-добро изпълнение на проектите си.

Задължителна топлоизолация

Топлоизолацията е задължителен елемент на новопостроените жилищни имоти. Избирайки да закупите жилище ново строителство, всъщност правите дългосрочна инвестиция, тъй като си осигурявате по-ниски сметки за отопление. Причината е фактът, че за построяването на новите жилищни сгради се използват модерни технологии, осигуряващи по-голяма енергоефективност на сградата. От една страна фактор за това е наличието на достатъчно добра топлоизолация и висок клас дограма. Ако се отоплявате на парно, монтирането на хоризонтална инсталация позволява по-прецизно отчитане и съответно намалява риска от излишни разходи в сметките.

Друго съществено предимство на новото строителство са новите ВиК и електро инсталации. По този начин си спестявате разходи, свързани с ремонта и поддръжката им, каквито при покупка на стар имот неминуемо се налагат.

Модерен дизайн и архитектура

Едно от ключовите предимства на имотите ново строителство е дизайнът и модерната архитектурата на жилищните сгради. Всички детайли са изпипани и може да се забележи както по фасадите на сградите, така и в интериора на жилищата в тях и общите пространства.  Новите жилищни сгради успяват да съчетаят най-доброто от традиционното строителство с модерните методи в съвременното строителство и архитектура.

По-добри условия за финансиране

Ако планирате финансиране посредством ипотечен кредит, то трябва да сте наясно с политиките на банките за отпускане на заеми за покупка на недвижим имот. Важно е да знаете още, че има разлика при отпускането на кредит, в зависимост от вида строителство на сградата, в която се намира имотът. Някои банки са склонни да предложат по-добри условия за финансирането на покупка на жилище ново строителство в сравнение със старите панелни блокове.

Добре поддържани общи части

Честа практика е общите помещения в една новопостроена сграда да се поддържат от фирми, специализирани в управлението на жилищни кооперации. Благодарение на техния опит в тази сфера, живущите в нови сгради се радват на добре почистени и поддържани общи части. Не по-малко важна е поддръжката на асансьорите, мазетата, таваните и конструктивните елементи на етажните площадки, като парапетите например. По този начин няма да се притеснявате от възникването на някои аварийни ситуации, тъй като ще знаете, че има кой да реагира и да поправи повредите своевременно. За разлика от старите жилищни сгради, където често се налагат ремонти, в резултат от амортизацията на използваните материали.

По-висока сигурност

Сдобивайки се с апартамент ново строителство, вие си осигурявате сигурност в различни измерения. От една страна, високото качество на използваните строителни материали и новите технологии в строителството спомагат за по-високата сигурност на живущите в сградата.

Покупката на новопостроен имот носи и известна финансова сигурност. Ако възнамерявате да закупите имот с цел отдаването му под наем на квартиранти, то е добре да знаете, че уютния, нов и подреден дом е много по-лесен за отдаване под наем от апартамент, намиращ се в амортизирана и стара сграда. Добрата поддръжка гарантира и по-висока продажна цена, в случай че решите да продадете имота си в по-късен етап.

Паркиране

Често срещан проблем за живущите в столицата и другите големи градове е намирането на свободно място за паркиране на автомобила. Ето защо все по-голяма част от купувачите търсят възможности за покупка на апартамент с включено паркомясто или гараж. Обикновено новите жилищни сгради предлагат възможност за покупка или наем на паркомясто, за да могат живущите в сградата да са сигурни и спокойни.

Сигурността на новото строителство се проявява и във високите стандарти при строителството. Те са изцяло съобразени със сеизмичната устойчивост на сградите. Фактор, който не бива да се подценява, тъй като голяма част от територията на България е застрашена от сеизмично въздействие.

Устойчива инвестиция

Много хора разпознават инвестицията в недвижим имот като най-сигурната. Изборът на имот с инвестиционни намерения трябва да бъде съобразен с фактори като локация, етаж, изложение, площ, вид строителство и други. Това е така, тъй като те влияят пряко на продажната цена на жилищния имот. Освен това новопостроените жилища са все по-търсени от купувачи и наематели, а това означава, че ще имате възможност за генерирането на по-големи приходи при една евентуална продажба.

Покупката на нов дом е важно решение, свързано със сериозни средства. Ето защо е важно да сте наясно със спецификите на вида строителство, към което сте се ориентирали. По този начин ще можете да вземете информирано решение, на база на което да направите своя избор.

Compare Listings