Advanced Search
Your search results

Жилищата са доказан актив, който вдига стойността си във времето*

Posted by Forton Homes on 19/04/2022
0

Все по-голяма част от сделките в София са с цел инвестиция, а търсенето продължава да изпреварва предлагането въпреки големия брой нови проекти на пазара. Тези решения са повлияни от няколко фактора, като високата инфлация и политиката на ниски лихви, която създава усещането за евтини пари.

Това обобщи Явор Пердухов, мениджър на Forton Homes, в интервю за списание “Градът”, публикувано в средата на април.

Инфлацията застрашава спестяванията на домакинствата, а това ги кара да търсят възможност за сигурна инвестиция. В България традиционно сме свикнали да инвестираме в неща, които можем да видим и докоснем, като злато, сребро и жилищни имоти. Затова виждаме все повече вложения в имоти, особено ново строителство, където има възможност за висока възвращаемост във времето, коментира той.

По думите му жилищата са доказан актив, който обикновено вдига стойността си във времето или поне я задържа, а това дава увереност на инвеститорите.

По темата за търсените от купувачите локации Явор Пердухов коментира: Възможността да се работи от къщи повиши и интереса към имоти в курортни градове, не само по Черноморието но и в планинските райони – към този тип имоти виждаме интерес и от чужди граждани, предимно от Източна Европа.

*Разговорът със списание Градът е воден преди войната в Украйна

Пълния текст на интервюто може да видите тук:
Явор Пердухов пред списание „Градът“

 • Направете запитване

  • Потърсете имот

  • Контакти

   Мегапарк, Бул. Цариградско шосе 115Г, етаж 9, София 1784

   +359 889 08 9090

   residential@fortonhomes.com

   fortonhomes.com

  • Услуги

   C&W Forton предлага пълен набор от посреднически услуги при сделки с жилищни имоти. Работим с нашите клиенти във всички етапи от развитието на техния проект или сделка – от подготовката на маркетингова и продажбена стратегия, идентифициране на купувачи до съдействие при оформянето на необходимите документи и по правни въпроси. Специализирани сме в продажба и наем на висок клас проекти в престижни жилищни райони.

   Повече…

  Compare Listings